Тюлень жбурнув восьминога в обличчя каякеру, який катався на човні біля берегів Нової Зеландії

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Тюлень жбурнув восьминога в обличчя каякеру, який катався на човні біля берегів Нової Зеландії

Lennart Heim / Unsplash

Новозеландець Кайл Муліндер втрапив у кумедну ситуацію під час плавання на каяці вздовж східного узбережжя Кайкоура. Він отримав в обличчя восьминогом, якого запустив тюлень, пропливаючи неподалік від човна.

Муліндер розповів Australia Seven News, що катався зі своїми друзями, аж раптом вони стали свідками боротьби восьминога та тюленя. Останній потім вирвався з води з молюском, затиснутим між щелепами, та зрештою вдарив ним чоловіка в обличчя.

Муліндер заявив, що це було дуже несподівано.

«Я ніби кажу йому: «Гей, чувак, що сталося?» І це було дивно, так швидко все це сталося, я всі частини восьминога на своєму обличчі відчув», — розповів каякер.

Зустріч вдалося зняти на камеру Go Pro, оскільки в Муліндера її встановлено просто на човні. Відео новозеландець опублікував у себе в Instagram.

Здебільшого тюлені їдять рибу, проте можуть вживати будь-який тип білка: восьминогів, кальмарів, ракоподібних та інших молюсків. Води біля узбережжя Кайкоуру відомі своїм різноманітним морським життям.

У цьому районі в 2016 році стався підводний землетрус, що спричинив загибель більшості морських мешканців. Через кілька місяців після лиха дельфіни, які зазвичай плавали тут, зникли, і вчені побоювалися, що фауна не відновиться, але зараз ситуація нормалізувалася.