Ресторан в штаті Мен присипляє омарів марихуаною переред тим, як їх готувати

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Ресторан в штаті Мен присипляє омарів марихуаною переред тим, як їх готувати

David Clode / Unsplash

Ресторан Charlotteʼs Legendary Lobster Pound в штаті Мен використовує марихуану в якості наркозу для лобстерів перед тим, як їх готувати. Його власниця вважає, що так процес приготування стає більш гуманним, тому що дія канабісу зменшує біль ракоподібних від смерті.

BBC пише, що деякі гурмани вважають жорстоким процес приготування омарів — їх варять живцем у киплячій воді. Після низки дослідів зʼявилися докази того, що лобстери відчувають біль під час приготування. Зростає кількість наукових даних, які доводять, що не тільки омари, але і інші ракоподібні, такі як раки і краби, здатні відчувати біль.

Власниця Charlotteʼs Legendary Lobster Pound Шарлотта Гілл каже, що клієнт, скуштувавши «заспокійливого» омара, не відчує «кайфу від травички», але використання марихуани поліпшує якість мʼяса, тому що тварина під час смерті розслаблена.

«Якщо ми збираємося забрати життя, ми відповідальні за те, щоб зробити це максимально гуманно», — заявила Гілл в інтервʼю місцевій газеті Mount Desert Islander.

Клієнти в ресторані можуть вибрати, хочуть вони їсти «розслабленого травичкою» омара чи звичайного.

Марихуана легалізована в штаті Мен, і у власниці ресторану є ліцензія на вирощування і постачання канабісу для медичних потреб.

Швейцарія ще в січні цього року прийняла закон, що омарів потрібно плішити перед вбивством, оскільки вони відчувають біль під час приготування.