Пекельце

«Найсамотніший качур у світі» помер на тихоокеанському острові. Його розірвали собаки

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Facebook / Trevor the duck

Крихітний тихоокеанський острів попрощався зі своїм єдиним качуром Тревором, який привернув до себе загальну увагу в 2018 році. Про це пише ABC. На сторінці у Facebook, присвяченій самотньому селезню, повідомили, що його «бачили мертвим в кущах після нападу собак».

Тревор був названий на честь новозеландського політика Тревора Малларда. Звістка про прибуття Тревора стала вірусною і допомогла просунути острів Ніуе.

Рей Фіндлі, яка одночасно є виконавчим директором Торгової палати Ніуе і секретарем у соціальних мережах Тревора, сказала, що це «сумний час для Ніуе».

«Він полонив серця місцевих жителів, яких в Ніуе лише 1 600», — сказала Фіндлі.

«Його буде не вистачати, ми всі його любили, і навіть півень, курка й уека [пастушок-уека — вид великих нелітаючих птахів з родини пастушкових, живе в Новій Зеландії] виглядали трохи нещасними сьогодні, блукаючи по майже сухій калюжі», — зазначила вона.

Ніуе не є традиційним місцем проживання для качок, це один з найбільших у світі коралових островів. В його екосистемі немає водно-болотних угідь або ставків, але Тревор зміг побудувати будинок у великій калюжі, яку поповнювала пожежна служба Ніуе.

Спочатку місцеві жителі Ніуе не могли пояснити, як прибув Тревор. Навіть виконавчий директор з туризму острова Фелісіті Боллен була поставлена в глухий кут.

«Передбачається, що він приїхав з Нової Зеландії, але також можливо, що він прибув з Тонги або з іншого тихоокеанського острова», — сказала Фіндлі.

Мимоволі селезень Тревор став своєрідним символом острова і трохи розповів світові про Ніуе.

Останніми роками на острові спостерігалося значне зростання числа туристів. Втім невідомо, чи зʼявиться коли-небудь на острові знову такий гість, як Тревор. Однак багатьох людей історія качура стимулювала погуглити, де ж все-таки знаходиться Ніуе.