Пекельце

«Поділили в Мінську благодать». Сергій Шнуров написав вірш про розірвання стосунків РПЦ зі Вселенським патріархатом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Wikimedia Commons

Лідер російського гурту «Ленінград» Сергій Шнуров написав у своєму Instagram вірш, який присвятив розриву євхаристійних відносин між РПЦ і Константинопольським патріархатом.

Варто відзначити, що до початку музичної карʼєри Шнуров два роки провчився в духовній семінарії. Як пізніше він сам зізнавався, у семінарію музикант пішов за компанію з приятелем, однак кинув навчання на третьому курсі. Причиною стала необхідність годувати родину — у той час у артиста народилася дитина.

15 жовтня Російська православна церква провела в Мінську Синод і повністю розірвала євхаристійні відносини з Константинопольським патріархатом через підготовку до надання автокефалії Українській церкві.

У РПЦ незадоволені тим, що Вселенський патріарх скасував акт від 1686 року про включення Київської митрополії до складу Московського патріархату, а також заснуванням ставропігії Константинопольського патріархату в Україні. Різку реакцію РПЦ викликало й рішення Синоду КПЦ зняти анафему з предстоятеля Української православної церкви Філарета та митрополита УАПЦ Макарія.