У Північній Кореї нагородили міжконтинентальну ракету. Вона отримала звання «Герой КНДР»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Північнокорейська міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-17 отримала звання «Герой КНДР», медаль «Золота зірка» та орден Національного прапора 1 ступеня. Відповідне рішення було ухвалене Верховним народним збором КНДР.

Про це пише Reuters із посиланням на держагентство KCNA.

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що в намірах його країни мати «безпрецедентні» і «найпотужніші ядерні сили». Ракету Hwasong-17 він назвав «найсильнішою стратегічною зброєю у світі», яка покликана «захистити гідність і суверенітет КНДР».

«[Ракета] наочно довела всьому світу, що КНДР є повноцінною ядерною державою, здатною протистояти ядерній перевазі імперіалістів США, і повною мірою продемонструвала свою міць», — сказав диктатор у своєму зверненні.

Кім Чен Ин указом підвищив на посаді десятки офіцерів, які брали участь у недавньому запуску цієї ракети.

  • У КНДР стверджують, що Hwasong-17 здатна досягти материкової частини США. Вперше її продемонстрували у 2020 році, а в листопаді 2022 року відбувся тестовий запуск ракети. Hwasong-17 є найбільшою бойовою ракетою КНДР, яка здатна нести ядерну боєголовку. Кім особисто інспектував її запуск. Тоді він вперше показав світу свою дочку.