У Сеулі відвідувачі виставки зіпсували картину за $440 тис. Вони не так зрозуміли, навіщо поруч неї лежали кисті та фарби

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На виставці в Сеулі відвідувачі помилково зіпсувала графіті «Без назви» американського художника JonOne вартістю $440 тис.

Про це передає телеканал ABC News.

Пару ввели в оману фарби та пензлі, які лежали поруч із картиною. Сам твір мистецтва був єдиним на всій виставці, представленим без рами — через великі габарити. Припустивши, що на картині можна малювати, молоді люди додали кілька мазків і пішли.

Видання зазначає, що працівники галереї помітили зміни на картині й вирахували відвідувачів за камерами спостереження, після чого викликали поліцію. Молодих людей пізніше відпустили, їм не загрожує покарання.

Представник одного з організаторів виставки розповів ABC News, що кисті та фарби були частиною експозиції і їх залишили поруч із картиною, аби передати робочий процес художника. У 2016 році JonOne уже дописував роботу на виставці графіті в Центрі мистецтв Сеула на очах у відвідувачів, а коли картина була готова, матеріали, що використовувалися, також стали частиною експозиції.