«Шаман» з QAnon оголосив у вʼязниці голодування, вимагаючи органічних продуктів. І суд став на його бік

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Шаман» з QAnon оголосив у вʼязниці голодування, вимагаючи органічних продуктів. І суд став на його бік

Учасник штурму Капітолія Джейкоб Ченслі, відомий як «шаман з QAnon», домігся того, щоб у вʼязниці його годували тільки органічною їжею.

Про це пише CNN.

Таке рішення ухвалив суд округу Колумбія після того, як Ченслі оголосив голодування. За його словами, їжа неорганічного походження «суперечить його поглядам і викликає у нього огиду».

Суд звернув увагу, що під час утримування Ченслі у вʼязниці в Аризоні, його годували екологічно чистими продуктами, тому подібна практика має продовжуватися й у Вашингтоні.

«Мій клієнт ясно дав зрозуміти, що, хоча він і не заперечував проти увʼязнення, він не має право приймати їжу, яку шаманізм вважає нечистою... подібні речі «висмоктують життя з його тіла», — сказав адвокат Ченслі Ел Воткінс у суді.

Водночас представник вʼязниці у Вашингтоні, де утримується «шаман», сказав у суді, що буде важко забезпечити Ченслі екологічно чистими продуктами, оскільки пенітенціарна установа не має жодного контракту на постачання подібних продуктів. У вʼязниці також не виявили досліджень, які підтверджують, що органічна дієта є одним з принципів шаманізму.

  • 6 січня Конгрес зібрався, щоб затвердити перемогу на виборах президента Джо Байдена. Тоді Трамп опублікував відео, в якому вкотре заявив, що у нього вкрали вибори, але знову не надав жодних доказів. Після цього його прихильники пішли штурмувати будівлю Капітолія, де засідає Конгрес. В результаті інциденту загинули пʼятеро людей, в тому числі один поліцейський. Обраний президент Байден назвав цей штурм заколотом.
  • Пізніше стало відомо, що учасники штурму Капітолія висловили готовність свідчити проти Трампа в справі про імпічмент. Серед них — Джейкоб Ченслі.