У США програміст намагається згадати пароль до гаманця з біткоїнами на $220 мільйонів. У нього лишилося дві спроби

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США програміст намагається згадати пароль до гаманця з біткоїнами на $220 мільйонів. У нього лишилося дві спроби

QuoteInspector.com / Flickr

Німецький програміст Стефан Томас, який живе у Сан-Франциско, загубив записку з паролем від жорсткого диска, на якому зберігалися понад сім тисяч біткоїнів. Їхня нинішня вартість становить понад $220 мільйонів.

Про це пише The New York Times.

Програміст загубив записку ще кілька років тому. Жорсткий диск IronKey дає користувачам 10 спроб, перш ніж він зашифрує його вміст назавжди. Томас вже вісім разів спробував ввести пароль, але всі його спроби були безрезультатними.

Програміст отримав криптовалюту в 2011 році, коли жив у Швейцарії. Йому передали 7 002 біткоїни у якості нагороди за створення анімаційного відео «Що таке біткоїн?», яке мало познайомити людей з цією технологією. У тому ж році він загубив цифрові ключі від гаманця з біткоїнами.

Програміст бідкається, що ситуація ставить під сумнів концепцію біткоїна як «сам собі банк». «Причина, з якої існують банки, полягає в тому, що ми не хочемо мати справу з усім, що роблять банки», — поскаржився Томас.

За даними компанії Chainalysis, з існуючих 18,5 мільйона біткоїнів близько 20%, які зараз коштують близько $140 мільярдів, є втраченими, або якимось чином застрягли на гаманцях. Компанія Wallet Recovery Services, яка допомагає знаходити втрачені цифрові ключі, повідомила, що кожного дня отримує 70 запитів від людей, які просять відновити доступ до своєї криптовалюти.

Програміст розповів, що помістив жорсткий диск в безпечне місце на випадок, якщо «криптографи придумають нові способи зламу складних паролів». За його словами, коли він тримає жорсткий диск якомога далі, це допомагає програмісту не думати про проблему.