Amazon після шквалу критики зняв з продажу кепку з написом «Життя темношкірих не мають значення»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Найбільшу у світі компанію, що продає товари та послуги через інтернет, Amazon розкритикували за продаж кепок зі слоганом Black Lives Donʼt Matter («Життя чорних не мають значення»).

Про це повідомляє BBC.

Кашкет коштував приблизно $16. В описі до товару було зазначено, що кепка «високоякісна» з «унікальним і модним» дизайном, який «привертає увагу». Продавець також наголосив, що «елегантний» зовнішній вигляд товару зробить його «приємним подарунком» для сімʼї та друзів.

Скаргу першою подала адвокат Олександра Вілсон з графства Ессекс, що на сході Англії. Юристка, яка раніше піддавалася расистським образам, сказала, що «дуже розчарована» тим, що на зняття кепок з продажу пішов деякий час.

«Такі сайти, як Amazon, безумовно, потребують більш ретельної перевірки як описів, так і фотографій товарів, тому що подібне відбувається не вперше», — зазначила Вілсон.

У заяві Amazon йдеться: «Усі продавці повинні дотримуватися наших правил продажу, а тих, хто цього не робить, можуть заблокувати. Відповідний продукт більше не доступний».

Нагадаємо, що на тлі протестів у США в десятці найпопулярніших товарів на Amazon опинилися майки Black Lives Matter, книги про расизм і перцеві балончики.