В Австралії чоловіку виплатили компенсацію та повернули роботу. Два роки тому його звільнили за мем із Гітлером

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Австралії чоловіку виплатили компенсацію та повернули роботу. Два роки тому його звільнили за мем із Гітлером

Wikimedia

Працівник нафтопереробного заводу компанії BP Скотт Трейсі виграв судовий процес про виплату компенсації у розмірі $200 тисяч. Про це повідомляє BBC.

Два роки тому Трейсі опублікував у закритій групі у Facebook мем про Гітлера з фільму «Крах», щоб зобразити сцени переговорів компанії про заробітну плату. У мемі використовується сцена з фільму «Бункер», де Гітлер у гніві розмовляє зі своїми генералами, субтитри змінені на альтернативні — жартівливі.

Після цього його звільнили з компанії — заявили, що це «вкрай образливо та недоречно».

Спочатку Трейсі звернувся до суду, але програв. Потім він подав апеляцію, наполягаючи на тому, що не мав наміру нікого образити і що відео було жартівливим.

Федеральний суд визнав необґрунтованість твердження, що мем порівнював менеджерів ВР із нацистами, і Трейсі дозволили повернутися до роботи. Виплата компенсації покриває втрачену за два роки зарплату.

Компанія також хотіла вирахувати ще більше грошей з неотриманої зарплати Трейсі, оскільки він міг знайти роботу під час судового розгляду. Комісія з чесної роботи заявила, що немає жодних доказів, які б стверджували, що Трейсі не шукав роботу.