У Британії увʼязнили учасницю конкурсу краси «Міс Гітлер» за участь у забороненій групі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Британії учасницю конкурсу краси «Міс Гітлер», 23-річну Алісу Каттер та її колишнього партнера 25-річного Марка Джонса увʼязнили за участь у забороненій ультраправій терористичній групі National Action. Про це повідомляє BBC.

Каттер увʼязнили на три роки, Джонса — на пʼять з половиною років.

Суддя сказав Джонсу, що він зіграв «значну роль у продовженні діяльності організації» після її заборони у грудні 2016 року. Водночас Каттер «ніколи не займала організаційну або керівну роль», але вона була «довіреною особою» одного з лідерів групи, а також перебувала у «відданих стосунках» з Джонсом.

Суд заслухав свідчення про те, що Каттер брала участь у конкурсі краси «Міс Гітлер» під імʼям міс Бухенвальд — натяк на нацистський концентраційний табір у центральній Німеччині.

Сама дівчина заперечувала, що є членом групи National Action, попри участь у мітингах групи, на яких вона тримала плакати з написом: «Гітлер мав рацію».

Присяжним також показували повідомлення, в яких Каттер жартувала про те, щоб отруювати газом синагоги і використовувати голову єврея як футбольний мʼяч.

Джонс зізнався, що позував для фотографії з вітанням у нацистському стилі та прапором National Action в кімнаті для страт у Бухенвальді під час поїздки до Німеччини у 2016 році.

У вироку Каттер охарактеризували як «активного учасника» National Action.

Групу National Action заснували у 2013 році, а заборонили у 2016 році — після святкування вбивства політика Лейбористської партії Великої Британії Джо Кокс.