«Будь ласка, поливайте його». В Японії вкрали 400-річний бонсай. Господарі опублікували для злодіїв інструкцію з догляду за деревом

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Японії з саду Сайтама неподалік від Токіо невідомі вкрали кілька цінних дерев. Серед них був рідкісний бонсай — 400-річний шимпаку, якому в цьому місяці належало брати участь у конкурсі. Приблизна вартість дерев — $118 тисяч. Власники залишили на сторінці в соціальній мережі інструкцію про те, як піклуватися про дерева. Про це пише Тhe Washington Post.

Фуюмі Іімура розповіла, що це було схоже на втрату дитини. «Найгірше було б, якщо б за деревами не доглядали належним чином», — додала вона.

«Будь ласка, поливайте його. Я хочу, щоб той, хто взяв бонсай, був упевнений, що його поливають. Шимпаку прожив 400 років. Він потребує турботи і не може прожити тиждень без води, — написала Іімура. — Бонсай може жити вічно, навіть після того, як ми помремо, якщо йому буде наданий належний догляд».

Її чоловік Сейджі Іімура є майстром бонсай у пʼятому поколінні, його сімʼя займається вирощуванням бонсай з часів епохи Едо, яка завершилася в 1868 році.

Ялівці шимпаку, які все частіше наражаються на небезпеку в дикій природі, зустрічаються у важкодоступних скелях. Часто для того, щоб їх добути, колекціонери бонсай ризикують життями на гірських схилах.